Kamen Pazin

Tvrtka

Tvrtka “Kamen” d.d. Pazin se od 1954. godine bavi eksploatacijom, preradom i primjenom arhitektonsko-građevinskog kamena. Na temelju kvalitete proizvoda, proizvodnog procesa te općenito sustava poslovanja 2005. godine Društvo je steklo Certifikat ISO 9001:2000.

“Kamen” d.d. Pazin proizvodi blokove vapnenca u 7 kamenoloma na području Istre i Dalmacije. U samim kamenolomima je uposleno 150 djelatnika, uključujući i radnike u posebnom odjelu istraga.

Kako blokove iz naših kamenoloma tako i one od drugih dobavljača, te ploče i ostale proizvode iz raznih vrsta kamena prerađujemo na suvremeno opremljenoj pilani u Pazinu.

Uprava društva, koja obuhvaća administrativni, financijski, razvojno-marketinški te komercijalni sektor smještena je u centru grada Pazina, na adresi Trg Slobode 2. Osim pilane u Pazinu i spomenutih kamenoloma, “Kamen” d.d. Pazin ima u vlasništvu i tvrtku “Moravamermer” A.D. Beograd, Srbija.

U tvrtki “Kamen” d.d. Pazin zaposleno je 360 radnika. Uz navedeno tvrtka “Kamen” d.d. Pazin kontinuirano angažira brojne kooperante.

Consulting, izmjere objekata, stručno vođenje i postavu kamena na području Republike Hrvatske pružamo u sklopu naše tvrtke “Istra Marmi” d.o.o. Pazin – telefon 052/703-200 i web: www.istra-marmi.hr

Eksploatiramo slijedeće vrste vapnenaca:

  • tvrdi vapnenci: “Kirmenjak” (Pietra d’Istria – tip “Orsera”), “Istarski žuti” (Giallo d’Istria) u kamenolomima “Kanfanar”, “Selina” i “Korenići”
  • mekši materijal u kamenolomu “Valtura”


Zaštitnica rudara, geologa, klesara i arhitekata.